Vem tillverkar MiG-flygplan?

Ett stridsflygplan (även känt som ett stridsflygplan eller luftherravälde) är ett militärt flygplan utrustat med en militär kompassmontering, utformad för att kunna fånga upp motståndarens flygplan och säkerställa motståndarens luftherravälde. Det säkerställer också kontroll över himlen. Den kan till exempel användas för att förstöra fiendens bombplan så att de inte kan nå sina mål. Eller så kan det användas för att eliminera en motståndares stridsflygplan från himlen för att skydda sina egna attackflygplan. Det finns flera typer av stridsflygplan, bland annat Mig, som är ett av de mest effektiva stridsflygplanen som finns. Men vem är tillverkaren av detta banbrytande stridsflygplan?

Military-glove

MiG-tillverkaren :

Som med arméns säng, har MiGs ett ursprung.
Mikojan-Gurevitj, även känt som Mikojan, eller MiG/Mig är en rysk tillverkare av sovjetiska militärflygplan. Företaget, som nu går under namnet Russian Aircraft Corporation (RAC) och är medlem i OAK-konsortiet, var ursprungligen ett forskningscenter (OKB nr 155) som grundades av Artem Mikoyan och Mikhail Gurevich. Efter Mikojans död behölls namnet Mikojan. Centrumets prefix var MiG eller Mig. Ordet ”Mig” betyder också blinkning på ryska, och kom snabbt att beteckna en motsvarighet till stridsflygplan i det ryska vardagsspråket.

Mikojan-Gurevitj MiG-29: Det femte mest populära jaktplanet

Mikojan-Gurevitj MiG-29 (kallad Fulcrum enligt NATO) är ett sovjetiskt jaktplan för luftherravälde som utvecklades i början av 1970-talet. Det gjorde sin jungfruflygning den 6 oktober 1977 och introducerades i den sovjetiska armén 1983. Även om det inte längre beställs av det ryska flygvapnet används och beställs det fortfarande av många andra länder. Mer än 1 100 har byggts hittills, vilket gör det till det femte mest använda stridsflygplanet i världen 2020, med cirka 817 flygplan i tjänst, vilket motsvarar 6 % av världens stridsflygplansflotta.

Vem tillverkar MiG-flygplan?

De olika Mig-29-versionerna:

 • Prototyper: 19 flygplan, något mindre än den slutliga versionen, fabriksbeteckning 9.
  11 och av NATO: Ram-L;

MiG-29 (fabriksbeteckning 9.12) Fulcrum-A, första produktionsversionen, utan intern radarstörningsanordning:

 •  Fulcrum-A Variant 1: första prototypen, utrustad med ventrala spindlar
  ,
 • Fulcrum-A Variant 2:
  version utan skevroder presenterad 1986 i Finland,
 • Fulcrum-A Variant 3 : ökad längd på centerbordets korda. Utrustad med N019 Sapfir-29 Slot Back radar och IRST men saknade internt radarstörningssystem
  ,
 • Exportversionerna 9.12 A och 9.
  12B
  med begränsad elektronik, ingen kärnvapenkapacitet och avsedd för länder utanför Warszawapakten
  ,

 

 • MiG-29UB (9.
  51) Fulcrum-B :
  tvåsitsigt skolflygplan utan radar och med reducerad stridsförmåga; < /li>

 • MiG-29 (9.
  13) Fulcrum-C :
  ensitsigt med L-203 BE Gardenia-1-FUT radarstörare inrymd i en större ram, som även innehåller en extra 75-liters bränsletank,

 

MiG-29S (9.
13S) Fulcrum-C:

förbättrad ensitsig med N019M eller N019ME radar på den senare, lastad med vapenräckvidd till sex ton;

 • MiG-29SE är exportversionen,
 • MiG-29 SD är
  exportversionen,
 • MiG-29SE är
  exportversionen.
  MiG-29 SD är Fulcrum-A exportmodell med SE utrustning; < /li>

 • MiG-29N eller MiG-29 NUB (kallas SD för Malaysia) för export; < /li>

 • MiG-29 SM (9.
  13M)
  är den moderniserade versionen för export och är från 1995;
 • MiG-29SMT (9.17) Fulcrum-F är en prototyp som testas i Ryssland, avsedd att ersätta MiG-27 Flogger. Den är utrustad med 3:e serien Klimov RD- 33 turbojetmotorer
  ,
 • MiG-29UBT (9.
  51T) Fulcrum-F: en tvåsitsig variant av MiG-29SMT, föreslagen som en efterträdare till Su-24 Fencer;

 

 • MiG-29 KVP: Prototypversion av flygplanet;
 • MiG-29K (9.31) Fulcrum-D är den navaliserade versionen, härledd från MiG-29M; vikvinge med ökad yta med fyra bärpunkter istället för tre, landställ, tankbom och 8.800 kgp Klimov RD-33MK motorer med efterbrännare. Denna version övergavs på 1980-talet till förmån för Su-27K, men återupplivades och massproducerades för den indiska flottan för dess hangarfartyg i INS Vikramaditya- och Vikrant-klasserna. Ryssland har också beställt MiG-29:or till sina egna hangarfartyg.
 • MiG-29KUB:en tvåkabinsversion av MiG-29K konstruerad för Indien. Den första flygningen med produktionsflygplanet ägde rum den 18 mars 2008 på Lukhovitsy-flygfältet.
 • MiG-29UPG: ny moderniseringsstandard för Indien. Sex flygplan moderniserade i Ryssland och ytterligare 59 ska moderniseras i Indien (mars 2009); < /li>

 

MiG-29M (9.15) Fulcrum-E med smeknamnet Fulcrum FBW (FBW står för ”fly-by-wire”) moderniserad med fly-by-wire-kontroller, ett nytt vapensystem och fyra bärpunkter per vinge, men förblev i prototypform. Den är utrustad med Klimov RD-33 serie 3M turbofans;

 • MiG-29ME exportversion av MiG-29M kallad MiG-33 (en) sedan 1994; < /li>

 • MiG-29M2: tvåsitsig version av MiG-29M ;

 

 • MiG-29OVT: demonstrator för MiG-35-programmet. Det har exceptionell manövreringsförmåga, möjliggjord av dess Klimov RD-33 serie 3 motorer med dragkraftsvektor (15° rörelse i båda axlarna)23, vilket gör det möjligt att flyga i överljudsfart utan att använda efterbrännaren; < /li>

 • MiG-35: slutlig version av MiG-29, med två platser, utrustad med Klimov RD- 33MK motorer med förbättrad framdrivning. Men utan tryckvektor, en femte generationens Tikhomirov NIIP Bars-29 radar och R-73, R-77 och K-74 missiler, är flygplanet värt till priset av 32 miljoner dollar per enhet.
Vem tillverkar MiG-flygplan?

Noterade olyckor

Den 14 november 2016 förlorade det ryska marinflyget en MiG-29KUB från det 100:e stridsflygsregementet efter att den störtat i östra Medelhavet. Efter ett spaningsuppdrag över Syrien skulle flygplanet landa på hangarfartyget Admiral Kuznetsov. Piloten lyckades skjuta ut sig och räddades oskadd. Piloten kunde filmas av en FLF som befann sig i området.

Hans egenskaper:

MiG-29 är ett högpresterande jaktplan med mycket låg radaridentifiering och är kapabel till höga lastfaktorvändningar trots sin brist på datorassisterade flygkontroller.

Fulcrum kanrikta in sig på och bekämpa flera attackmål samtidigt.

Denna brist kompenseras dock delvis av det faktum att den kanoperera mycket nära frontlinjen på mycket dåligt utvecklad gräsbevuxen terräng tack vare dess tätningsbara luftintag och lågtrycksdäck.

Senare versioner har gett den större mångsidighet genom att optimera dess luft-till-mark-förmåga, vilket gör den till en rival till F-16. Fulcrum kombinerar hastighet och manövrerbarhet och har varit och är fortfarande en del av flera ex-sovjetiska aerobatic team, inklusive det ryska strizhi (swift) aerobatic team.

Vem tillverkar MiG flygplan?

Egenskaperna hos ett bra stridsflygplan:

Specifikationerna för ett bra jaktplan har utvecklats avsevärt över tiden. Ursprungligen var de viktigaste egenskaperna:

 • Maximal manövrerbarhet för att undvika fientliga flygplan och snabbt kunna positionera sig för eldgivning (som Sopwith Camel och Mitsubishi Zero) ;
 • Hög hastighet vid stigning, horisontell flygning och dykning (som Spad VII och Me 109), vilket gör att mål kan förföljas eller en mer kraftfull motståndare kan undvikas.
 • Kraftfull beväpning för att leverera effektiva träffar på minimal tid (Hurricane, Fw 190, P-47).

Under Seconde Guerre mondiale, ces critères ont été progressivement modifiés :

 • manövrerbarhet kommer i andra hand efter hastighet och eldkraft (Me, 262); < /li>

 • stötmotstånd nödvändigt för flygplanets och pilotens överlevnad ;
 • flygförmåga blir avgörande för långdistansuppdrag (P-51 Mustang)

I dagens moderna luftstrid måste ett stridsflygplan ha följande:

 • En kraftfull radar för att effektivt upptäcka alla potentiella mål i sin omgivning.
 • Elektroniska motmedel för att försvara sig mot fiendens attacker.
 • När det gäller
  dess beväpning har utvecklingen varit följande:
 • Inledningsvis användes kulsprutor, sedan från andra världskriget tillkom kanoner.

Hans vapen

 • Följaktligen skedde införandet av raketer mellan slutet av andra världskriget och 1960-talet.
 • Missilerluft-air sedan slutet av 1950-talet;
 • Missilerluft-hav; < /li>
 • Missilerluft-mark.

Kort sagt, om du vill gå med i armén, eller om du helt enkelt letar efter militära produkter, bara för att du är ett fan, gå till vår butik. Där kommer du att upptäcka de artiklar du väljer. Du kommer inte att bli besviken!

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *