Hur mycket kostar en mig-29?

Kriget och kapprustningen mellan de krigförande staterna, förutom accessoir militaire och accessoires survie, ledde till framväxten av imponerande militära vapen. Bland dessa fanns flygplanet Mig-29, en version av det berömda och fruktade stridsflygplanet som än idag är omtalat för sina stridsprestationer. Och trots att åren har gått och mer avancerade stridsflygmodeller har dykt upp, finns Mig-29 fortfarande tillgängligt på marknaden. Men till vilket pris?

blouson militaire

Hur mycket kostar en MiG-29?

Även om värdet på ett nytt MiG-29-plan uppskattas till 18 miljoner euro så såldes de sista nya exemplaren av detta jaktplan i maj 2014. Affären gjordes mellan Ukraina och Tchad. Tchad tog ett före detta ukrainskt MiG-29S i besittning. Andrahandsmarknaden för detta stridsflygplan är dock fortfarande livlig. Moldavien har till exempel sålt de flesta av sina flygplan. Hur som helst kostar de begagnade MIG-29-plan som finns på marknaden mellan 5 och 8 miljoner euro, beroende på deras ålder och skick.

Detsamma gäller för MiG-21, som för närvarande finns tillgänglig på marknaden för ynka 248 tusen euro. För tro det eller ej, de fruktade ryskbyggda Mikoyan-Gurevich 21-flygplanen flygs fortfarande idag av länder som de indiska och syriska flygvapnen. Med över 11 500 byggda exemplar är det det mest producerade överljudsflygplanet i flyghistorien. Det var, och är fortfarande, otroligt snabbt, med en topphastighet på 1 390 mph och en vansinnig stighastighet på 770 fot per sekund.

quel-est-prix-mig-29

Hur snabb är en MiG-29?

Prestige MiG-29 är internationellt erkänd som ett högpresterande stridsflygplan. Denna jaktmodell är inte bara utrustad med sju externa vapenhårdpunkter, utan dess topphastighet når 2 400 km/h. Inget kunde vara mer normalt med tanke på att Mikoyan Gourevitch 29-jaktplanens uppdrag är att förstöra fientliga luftmål inom gränserna för radartäckningen och att förstöra markmål med ostyrda vapen under visuella flygförhållanden.

Det är den fixerade vingprofilen hos detta flygplan och dess stora rotförlängningar på vingens framkant som ger god manövrerbarhet och kontroll vid underljudshastigheter. Inklusive
manövrer vid höga anfallsvinklar.

För närvarande är cirka 1 600 MiG-29 operativa över hela världen och cirka 600 MiG-29 och varianter är i tjänst hos det ryska flygvapnet. Stridsflygplanet är också i tjänst hos flygvapnen i andra länder: Algeriet, Bangladesh, Bulgarien, Eritrea, Indien, Iran, Kazakstan, Malaysia, Myanmar, Nordkorea, Peru, Polen, Rumänien, Slovakien, Serbien, Syrien, Sudan, Turkmenistan, Ukraina, Uzbekistan, Jemen, Kuba, Tyskland, Vitryssland, Ungern och Jemen.

Vilka är de speciella egenskaperna hos MiG-29 ?

MiG-29:s rykte är väletablerat när det gäller försvars- och attackstyrkor. Men vad skiljer detta stridsflygplan från sina kamrater ?

MiG-29 vapen

Stridsflygplanet
MiG-29 är utrustat med sju externa vapenhardpoints. Flygplanet kan bära:

 • Två medeldistansrobotar R-27
 • Sex kortdistansrobotar R-73 och R-60 
 • Fyra S-5, S-8, S-24 ostyrda raketkapslar
 • Luftbomber på upp till 3.000 kg
 • En
  integrerad 30 mm flygkanon med 150 skott.

Målsättningssystem

Militärflygplanet är utrustat med ett radar- och eldledningssystem som omfattar:

 • En radar N-019 utvecklad av forsknings- och produktionsföretaget Phazotron, Moskva
 • En
  infraröd sök- och spårningssensor
 • En
  laseravståndsmätare
 • Och en
  hjälmmonterad målindikator.

För luftstrid på längre avstånd använder piloten i Mikoyan Gouveritch 29 radarstyrning för R-27-missilen.

MiG-29-motorer

Mikojan Gourevitch 29 är utrustad med två RD-33 turbofläktmotorer. Det är världens första flygplan utrustat med luftintag med dubbla lägen. Under flygning tillför de öppna luftintagen luft till motorerna. Vid taxning är luftintagen stängda och luft tillförs genom lameller på ovansidan av vingroten för att förhindra att främmande föremål från landningsbanan sugs in. Detta är särskilt viktigt vid flygning från dåligt förberedda flygfält.

quel-est-prix-mig-29

Vilken är den sista MiG:en?

Platsen för den sista Mikoyan Gourevitch kämpas om mellan två MIG-flygplan. Den sista som lanserades av den ryska konstruktören med namnet MiG-31 och det jaktplan som fortfarande befinner sig i konstruktionsfasen, MiG-41.

Mikoyan Gourevitch-31 ”Foxhound”

MiG-31 eller som NATO kallar det ” Foxhound ” är den senaste versionen som släpptes från Mikoyan Gourevitch-flygplanet. Det har en topphastighet på 2,83 Mach och ett servicetak nästan lika högt som MiG-25. Detta stridsflygplan byggdes för att fånga upp och eliminera mål på alla höjder inom dess servicetak. Det är effektivt under alla väderförhållanden, dag som natt. Detta flygplan är också utformat för att vara effektivt mot passiva och aktiva elektroniska motåtgärder och värmefacklor. Den stora förbättringen jämfört med föregångaren är dess vapenarsenal. Mig-31 kan utrustas med en mycket stor arsenal av vapen och kanoner.

Utöver sin snabbhet och stridsstyrka har Mikoyan Gourevitch 31 också många andra fördelar. Förutom pilotsätet finns det ett andra säte som är dedikerat till en vapenofficer med kontroll över vapnen för att rikta fiender på marken och i luften.

MiG-41 – Ett nytt Mach 4+ jaktplan

Mikoyan Gourevich försöker bygga en ny version av det ultrasnabba Mig-flygplanet. Det nuvarande namnet på projektet är MiG-41 med projicerade hastigheter på över Mach 4.0. Eftersom det rör sig om ett stort modernt militärprojekt är allt som har med MiG-41 att göra strikt konfidentiellt. Men tack vare tillkännagivanden från parlamentsledamoten Alexander Tarnaev från den ryska statsdumans försvarsutskott har forskningen redan påbörjats efter statligt godkännande. Enligt ledamoten kommer den nya MiG:en dessutom att byggas på grundval av sin föregångare, stridsflygplanet MiG-31. Enligt den berömda ryska experimentpiloten Anatoliy Kvochur ska MiG-41 kunna nå hastigheter på upp till Mach 4,3 eller cirka 5270 km/h.

Vem tillverkar MiG-planen?

Mikoyan-Gouretvitch, även känt som Mikoyan eller MiG/Mig, är ett företag som tillverkar ryska militärflygplan. Grundades ursprungligen av Artem Mikoyan och Mikhail Gurevich. Kontorsprefixet var MiG eller Mig. Ordet ”Mig” betyder också ”blinkning” på ryska och blev snabbt en synonym för stridsflygplan i vardaglig ryska.

Sedan 1940-talet har ithas byggt många militära flygplan kända, ryggraden i det ryska landets försvars- och flygvapen. Några av dessa flygplan är verkliga riktmärken när det gäller hastighet. Till dessa hör MiG-25, MiG-29 och MiG-31, som kunde uppnå hastigheter på över Mach 3,2. Företaget heter nu Russian Aircraft Corporation eller RAC. Det är en av medlemmarna i OAK-konsortiet.

quel-est-prix-mig-29

Hur upplever du äventyr värdiga militären ?

Passioneras du av den militära världen, uppdrag och vapen? Låt dig inte begränsas längre och ta tillfället i akt att uppleva spännande äventyr värdiga stora arméofficerare och soldater. Det finns aktiviteter som liknar arméuppdrag som är inom räckhåll för dig: airsoft, paintball, jakt, etc. Dessutom är
de spelcenter som erbjuder dem öppna för allmänheten.

Och för att fördjupa dig bättre i spelet, vad kan vara bättre än militär utrustning, material och tillbehör. På Surplus-militaires.fr har vi allt du behöver för att förvandlas till riktiga soldater på uppdrag. Oavsett om det gäller kamouflage, kläder eller utrustning har vårt lager inte slutat charma dig. Dessutom är
våra produkter helt nya och förstahandsval.

Vänta inte längre och dra nytta av våra kampanjerbjudanden för att leva din passion ännu bättre!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *